Tuesday, October 6, 2009

Platan framför Kungliga biblioteket!

Och detta upptäcker jag först den 5 oktober 2009. This palatan has ben under my nose in central Stockholm in front of the Royal library without my knowledge up until yesterday the 5th of oktober 2009.

2 comments:

A-C Sigrid said...

Fick en platan "Stockholm" i present på min födelsedag. Jag älskar plataner och har alltid önskat mig en. Nu undrar jag om du vet vilken skillnad det är mellan Stockholm och mindre härdiga sorter, förrutom att den inte blir lika hög och att bladen är något mindre. Har bladen samma form? Ser fröhusen likadana ut? Blir stammen sådär vackert flammig? Är bilden på sidan tagna på platanen utanför Kungliga bibloteket?

A-C Sigrid said...

Fick en platan "Stockholm" i födelsedagspresent. Jag har alltid älskat plataner men undrar nu över skillnaden mellan den sorten och mindre härdiga varianter. Jag har förstått att "Stockholm" får mindre blad och inte blir lika hög,men jag undrar nu om bladen har samma form? Ser fröhusen ut på samma sätt? Blir stammen lika vackert flammig? Är bilderna på den här sidan tagna på platanen framför Kungliga bibloteket?